Dona el millor de tu. Dona sang!

Aquest dijous, 14 de juny, se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang, i des de la Joventut Socialista de L’Hospitalet volem homenatjar totes les persones que donen sang per ajudar a salvar vides.

Una donació de sang permet salvar tres vides, cada dia 350 persones recuperen la seva salut i 75 se salven de morir gràcies als donants.

Al món cada dia hi ha 310.000 donacions de sang, de les quals 1.000 són a Catalunya i 6.000 a tot l’Estat.

L’Organització Mundial de la Salut celebra des de fa 15 anys el Dia Mundial del Donant de Sang.

L’objectiu és sensibilitzar sobre la necessitat de donar de forma regular i d’aconseguir l’autosuficiència de cada país per atendre els malalts que requereixen teràpies que només poden aconseguir-se amb les donacions de sang.

Cada any hi ha 113 milions de donacions de sang al món, la meitat en països desenvolupats. A Catalunya, sumem prop de 250.000 donacions i som autosuficients en sang. En el gràfic de sota podeu veure l’estat de les reserves del Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

A la nostra ciutat podem donar sang des de dos hospitals diferents, tant a l’Hospital Universitari de Bellvitge com a l’Hospital Duran y Reynals. Igualment periòdicament es fan campanyes de recollida a diferents punts de la ciutat, pots consultar el calendari al següent enllaç.

Per a més informació us animem a visitar la pàgina web del Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

(Secretaria de Benestar Social)

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here