No és violència domèstica, és violència MASCLISTA

0
202

Un any més reivindiquem el Dia per l’erradicació de totes les violències contra les dones. Però aquest és un any més negre que altres. No només ha irromput en el Congrés dels Diputats, amb força, un partit polític d’extrema dreta que es declara sense cap pudor negacionista de la violència de gènere, volent-la catalogar de nou com a violència domèstica, sinó també aquest any, la vergonyosa llista negra d’assassinats masclistes és més extensa que l’any anterior a un mes d’acabar l’any.

La Joventut Socialista de Catalunya, en aquests moments que es qüestiona la violència de gènere i les polítiques que s’implementen per acabar amb ella, defensem amb més força el fet que no només hi ha violència de gènere, sinó que aquesta forma part de la violència estructural vers les dones d’aquest sistema patriarcal, i que és violència masclista.

Aquest any, recordem que la violència masclista ens afecta a tots i a totes. Que la seva expressió més inhumana és l’assassinat, però que afecta els menors, orfes de mares i amb un pare maltractador i assassí, que s’assassinen fills i familiars de dones maltractades per causar-les un dolor incurable, que la violència sexual també és violència masclista. No és quelcom domèstic que s’ha de quedar a casa, és un problema estructural de la nostra societat que tots i totes hem de fer front, hem de parar.

Avui no és un dia festiu. Avui és un dia per recordar totes les dones, menors, familiars víctimes de violència masclista i que encara ens queda molt camí al davant com a societat per acabar amb ella. I no hi haurà cap extrema dreta que ens faci defallir d’aquesta lluita.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here