#DesactivaLaTrata!

El 23 de setembre de 1913, a Argentina, es va aprovar la primera llei contra l’explotació sexual, coneguda com la “Llei Palacios”. En 1999, en la conferència Mundial de la Coalició Contra el Tràfic de Persones, tenint com a referència aquesta llei, es va instaurar el 23 de setembre com el “Dia Internacional contra l’explotació sexual i el tràfic de persones”, una data important i significativa per la lluita contra l’esclavització i l’explotació de persones.

En l’actualitat, segons l’ OIT i l’ONU 4,8 milions de persones són víctimes de l’explotació sexual i la tracta, sent el 96% de les víctimes dones i nenes, la qual cosa significa que forma part d’una forma extrema de violència contra les dones.

A L’Hospitalet commemorem aquest dia perquè hi ha la necessitat de continuar lluitant per a acabar amb aquest atemptat contra els drets humans. És necessari treballar des de tots els nivells per a detectar i protegir a les víctimes, acompanyant-les en el procés de rehabilitació i inclusió social.

És fonamental sensibilitzar a la societat del que suposa la tracta i l’explotació sexual per a acabar amb la demanda.

Laura García Manota

Regidora d’igualtat i joventut de L’Hospitalet

(Secretaria d’Igualtat)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here