Dia Internacional de la Dona

0
146

Avui 8 de març tenim una celebració molt important per les dones, però aquest any volem fer una reflexió i una reivindicació envers les dones treballadores.

Davant l’època de crisis econòmica i l’augment del la desocupació la qual ens a tocat viure, volem reivindicar la importància del paper de la dona dintre del món laboral i econòmic, al transformar-se en la peça més vulnerable de la societat gràcies a la segregació ocupacional, la bretxa salarial, la temporalitat dels treballs i als contractes a temps parcial.
La dona juga un rol molt important en l’economia del nostre país, ja que és una figura que s’enfronta en solitari al problema de conciliar temps i treball. Aquest temps i treball invisibles i de vegades no reconeguts, que suposen una eina per mantenir l’economia capitalista patriarcal. La dona en aquesta societat porta a terme múltiples rols, ja sigui al mon laboral o a l’esfera domèstica, aquesta última sense cap reconeixement social. Aquestes es responsabilitzen i assumeixen aquest rols per poder tindre igualtats d’oportunitats davant la societat, realment necessitem un canvi d’ideari perquè això no és igualtat d’oportunitats.
Des de que aquesta crisi econòmica s’està fent més intricada les empreses han deixat a banda la igualtat, per tant volem instar a incrementar la presència de les dones en diferents instàncies, en especial a llocs de treball en càrrecs directius i trencar el sostre de vidre i en càrrecs polítics fiançats més d’una legislatura. La finalitat de fomentar la igualtat laboral real és el camí que hem d’escollir i per tant apostem en iniciatives per fomentar la presència femenina al mercat laboral mitjançant mesures per compatibilitzar maternitat i treball, evitant que la responsabilitat de tindre fills recaigui només a les dones i ajudar així a la eliminació de la bretxa salarial.
Actualment, encara que no semblin necessàries, s’han de crear i aplicar polítiques d’igualtat, així com les lleis d’igualtat reals; i evitar les seves retallades tant en la part legislativa com en l’econòmica, es a dir en els pressupostos destinats a fer aquest tipus de polítiques.
Per tant com a joves feministes reivindiquem:
– No més retallades en polítiques d’igualtat, en les seves institucions i als pressupostos destinats a aquestes.
– Reivindiquem el trencament del sostre de vidre, i la representació de figures femenines a totes les instàncies.
– Fomentar la participació dels homes en la lluita per la igualtat d’oportunitats, evitant l’exclusivitat femenina.
– Educar en la corresponsabilitat, per evitar que la dona assumeixi múltiples rols.
– Apostar per una coeducació per arribar a una igualtat efectiva entre homes i dones, per a que puguin créixer en igualtat de oportunitats i condicions.
El futur de la societat és juga avui, i lluitem per una societat més justa, igualitària i feminista.
Sense pors.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here