Participen dones esportistes de L’H de diverses disciplines

Juguem en femení. Sota aquest títol la Joventut Socialista de L’Hospitalet vam organitzar una jornada de debat on les protagonistes van ser diverses esportistes de la ciutat.

L’objectiu no era un altre que posar de relleu les dificultats que per desgràcia encara es troben les dones a l’hora de practicar esport.

L’esport és un mirall de la nostra societat, i per tant la discriminació per raó de gènere encara es fa més evident.

De fet, la història de l’esport femení s’explica com una lluita continua per reivindicar igualtat de drets, de reconeixement i de valor de l’esforç.

Qüestions molt bàsiques i essencials en una societat que pretén ser igualitària, però que malauradament encara avui dia cal reivindicar.

Les protagonistes de l’acte van denunciar que el masclisme també està present en el món de l’esport.

Una bona prova és el tractament que li donen els mitjans de comunicació a les informacions esportives protagonitzades per dones.

La majoria de vegades s’expliquen les notícies en un segon pla i sense donar-li el mateix valor que als esportistes masculins.

De fet, si el tractament per part dels mitjans de comunicació de les notícies esportives fos igualitari entre dones i homes la visió del conjunt de la societat seria diferent.

Un altre camp de batalla important en la lluita contra el masclisme al món de l’esport és afavorir que les dones tinguin les mateixes facilitats a l’hora deprofessionalitzar-se.

(Secretaria d’Igualtat)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here