JSC i MJS tallen l’accés a Andorra per protestar contra l’amnistia fiscal i l’evasió de capitals

0
225

Javier López, 1r sec. de la JSC: “L’evasió fiscal és un robatori en tota regla al conjunt del país, un robatori permès i legalitzat pel govern del PP amb l’aprovació de l’amnistia fiscal”

  • Aquest migdia la JSC – Joventut Socialista de Catalunya i el MJS – Mouvement des Jeunes Socialistes han tallat coordinadament els accessos a Andorra per denunciar l’evasió fiscal. L’acció, sota el lema “Tallem l’evasió fiscal”, en la qual han participat un centenar d’activistes d’ambdues organitzacions, pretén visualitzar l’enorme problema que suposen els paradisos fiscals i fer un crit contra l’amnistia fiscal, legalitzada pel Govern Central, o casos com els de Gérard Depardieu i Luis Bárcenas.

    En declaracions a la mateixa protesta, Javier López, 1r secretari de la JSC, ha afirmat que “l’evasió fiscal és un robatori en tota regla al conjunt del país, un robatori permès i legalitzat pel govern del PP amb l’aprovació de l’amnistia fiscal”. López ha dit que el més escandalós és que “l’amnistia ha estat utilitzada per regularitzar patrimonis de molt dubtós origen”, afegint que es tracta “d’una amnistia utilitzada per gent que el mateix Ministre d’Hisenda, Montoro, coneixia molt i molt bé”. El portaveu de la JSC ha subratllat que “aquests diners directament servirien per esmorteir bona part de les retallades dels governs de la Generalitat i de l’Estat i per realitzar les polítiques de creixement que tant urgeixen i que actualment són oblidades”.

    “Els paradisos fiscals són una porta d’entrada de diner negre i provinent de la corrupció i acció delictives. La UE i els Estats que la conformen, amb els grans problemes pressupostaris que travessen, no poden restar paralitzats davant la dotzena de països que encara mantenen una legislació fiscal immoral i deslleial”, ha declarat el líder de la JSC.

    Segons un recent estudi de Tax Justice Network, l’evasió fiscal a Espanya és de 107.350 milions de dòlars – més de 81.000 milions d’euros. El triple exactament de la retallada del pressupost aprovat al 2012. Espanya és el desè Estat amb més rati de fuga de capitals, la recaptació d’aquests ingressos tributaris permetria al Govern cobrir el 84,7% de la factura sanitària del país, que ascendeix fins als 126.666 milions d’euros (el 9% del PIB nacional).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here