La JSC critica des de Lleida la doble deixadesa que pateixen els i les joves de Ponent 

0
95

Aquest divendres 5 de febrer ha tingut lloc una roda de premsa organitzada per la JSC de les Terres de Ponent amb el candidat socialista per la circumscripció, Òscar Ordeig, i amb la participació del Primer Secretari de la JSC, Arnau Ramírez, del secretari d’organització, Ot Garcia i del secretari de cohesió territorial, Ferran Verdejo. El contacte informatiu ha servit per defensar les propostes joves i socialistes de la mà de les dues candidates de la JSC a les Comarques de Lleida, Lorena González i Gemma Moreno.

La regidora a Balaguer i número 5 de la candidatura, Lorena González, ha posat de manifest “la situació precària des de la crisi de 2008, agreujada per la pandèmia de la Covid i la nefasta gestió del govern de la Generalitat”. En educació i formació, González ha criticat “els anys de retallades i l’augment de les taxes universitàries, la manca de beques, portant tot plegat a una creixent desigualtat”. Pel que fa al treball, ha dit, “topem amb una creixent dificultat d’accés al món laboral, a més de no tenir sous dignes. Patim una taxa d’atur del 25% i difícilment molts i moltes joves arriben a final de mes”. En habitatge, Lorena González ha denunciat que “tot plegat ens porta a que moltes i molts segueixin vivint amb els pares o compartint pis i qui aconsegueix emancipar-se destina el 60% del sou a l’habitatge”.

En aquest context, la número 7 de la candidatura, Gemma Moreno, ha detallat propostes com “establir un sistema equitatiu i just de beques, modernitzar i donar un nou impuls a la Formació Professional, reduir les taxes universitàries, desenvolupar el Programa de Garantia Juvenil per la inserció de joves al mercat laboral, crear una Oficina de mobilitat laboral juvenil per recuperar els i les joves que han hagut de marxar de Catalunya per treballar i garantir el dret a l’habitatge reservant part de Parcs d’habitatges municipals pels i les joves o posar en marxa ajuts retornables per facilitar la compra d’habitatge i facilitar també el lloguer social”.

Finalment, el Primer Secretari de la Joventut Socialista de Catalunya, Arnau Ramírez, ha denunciat que “portem 10 anys de decadència i d’oblit de la gent jove per part del govern de Junts x Catalunya junt i fent de crossa Esquerra Republicana de Catalunya” i ha lamentat que “tenim moltes dificultats per accedir a drets tan bàsics com formació, treball i casa”.

Davant d’això, Ramírez ha destacat que “proposem canvi i progrés. Fa molts anys que veiem com el mur de la independència ens frena les il·lusions i els somnis” i ha sentenciat que “només amb Salvador Illa i un govern socialista podrem deixar de somiar per fer real una Catalunya millor per tota la nostra gent”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here