L’acte ha servit per donar la benvinguda a la nova executiva.

El dissabte 5 de Maig la Joventut Socialista de L’Hospitalet de Llobregat va celebrar el seu 16è Congrés de Federació. L’acte, a més de la votació de les secretaries de les noves executives i del Consell Nacional i el Consell de Federació, va comptar amb la presència de David Pérez, Mercè Perea, Fran Belver, Arnau Ramírez i un munt de companys i companyes de JSC d’arreu de Catalunya. Un cop escollit els diferents càrrecs van realitzar un dinar de germanor amb els convidats.

Al començament del congrés, el diputat David Pérez va voler destacar la virtut que tenen les Joventuts Socialistes de treballar i alhora passar-s’ho bé: “Quan es van formar les Joventuts Socialistes es va descobrir que es podia fer dues coses i bé: passar-s’ho bé i treballar. Estar ben enquadrat i passar-se bé és clau, cal formar-se perquè la societat pugui continuar” També va destacar la importància de l’Hospitalet de Llobregat com a una ciutat socialista: “L’Hospitalet és la millor ciutat que hi ha a Barcelona, una ciutat obrera, que ha treballat molt en la socialdemocràcia per arribar fins a on ha arribat. És un orgull ser socialista i ser de L’Hospitalet de Llobregat. En un moment on la política sembla que és per a uns, treballar pels altres sempre és un punt positiu. No oblideu mai el que sou, socialistes i de l’Hospitalet de Llobregat”.

Alex Terrén, secretari d’organització de JSC Hospitalet fins ara, va fer un repàs del paper de les joventuts socialistes a la ciutat durant aquest any, destacant l’acció política i l’acció en la ciutat; de les segones va destacar la inauguració del nou local del PSC, les ofrenes florals com la del Dia d’Andalusia o el Dia de Sant Jordi. Com també l’acte en el teatre Joventut i l’Acte Jove.

Després està l’acció política com la campanya de Parlem que va tenir molt ressò, l’acte contra la violència masclista, la participació en la vaga del 8M i la participació floral en el dia de la Republica. Finalment trobem la Nit de Vent ordenada per l’executiva Nacional pels actes masclistes d’un diputat d’ERC, i la pegada de cartells republicans per tapar plaques franquistes. Va declarar: “Respecte al balanç del cens, vam establir un objectiu de més d’un militar al mes, cosa que s’ha complert i no deixa de ser un orgull. Des de la Secretaria d’Igualtat hi ha hagut diversos actes, igual que la secretaria de cultura popular, que ha fet apropar la cultura popular a la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat”.

Per altra banda, després de la votació es va establir a l’executiva els càrrecs de:  Secretària d’Organització i Igualtat per Laura Garcia, Viceprimera Secretària i Secretaria d’acció Animalista i Ecologista per Alex Terrén i Primer secretari: Daniel Martínez

També va voler expressar la seva opinió Fran Belver, en substitució de l’alcaldessa Núria Marín: “No tots som iguals, hi ha coses que hi ha a aquest país perquè el Partit Socialista ha creat un sistema públic de benestar. Podem veure la diferència amb els partits de la dreta, així que cal defensar els drets que tant van costar aconseguir”. Parla que els joves són el futur, però també el present: “La dreta ha precaritzat el mercat laboral, s’han carregat el sistema de pensions perquè els sous són baixos. Entre tots construirem quin ha de ser el projecte de la nostra ciutat. Cal aportar, i fer més apostes que deixin fora de joc al conservadorisme. Si perdem no passa res, tot té el seu moment i no tot es pot fer en el mateix moment”.

Arnau Ramírez, primer secretari de la JSC, va fer la seva aportació: “Tenim uns objectius: combatre totes aquelles coses que fan els governs de la dreta. Com també sumar-nos a les lluites que també ens xoquen i que estan treballant per un sistema públic i de qualitat”.

Finalment, hi va haver torn de paraula per l’elegit primer secretari de les Joventuts Socialistes de L’Hospitalet, Daniel: “L’any que ve s’aproximen unes eleccions municipals, són importants perquè el govern local ens ajuda a millorar les coses. Una bandera la fem nosaltres, les persones, els treballadors precaris que sofreixen sous indignis. Aquestes són les nostres banderes”. També va voler destacar el creixement de les joventuts a la ciutat: “Hem crescut notablement assolint els objectius de nous militants, encara que si em preguntes si estic content pel resultat et dic que no. Hauríem de ser encara molts més, per això cal continuar creixent”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here