Lluita contra l’atur juvenil

0
211

Reunió amb entitats socials per elaborar un Pla de Xoc.

 • La JSC L’Hospitalet s’ha reunit amb diferents entitats dela ciutat que treballen per la inserció laboral. L’objectiu és buscar idees i propostes per elaborar un Pla de Xoc contra l’Atur Juvenil. A tot l’estat, la xifra d’aturats menors de 25 anys arriba al 56%

  L’atur juvenil és un dels problemes més importants de la societat actual. A L’Hospitalet, segons David Donaire, primer secretari de la JSC de L’Hospitalet, “ens plantegem la problemàtica des de tres punts de vista: el de la cooperació entre administracions públiques i les entitats, la formació entesa com a reincorporació dels joves, que van deixar d’estudiar per treballar ens els anys de bonança econòmica, i també com el reciclatge de les persones que estan a l’atur, i l’emprenedoria” El document que en surti amb les propostes s’enviarà al grup municipal socialista perquè les estudiï”

  La taxa d’atur de joves a L’Hospitalet és del 15%, però segons Donaire “no és una dada real, és més elevada perquè no compta amb els joves que estudien o que simplement no s’han apuntat al Servei d’Ocupació de Catalunya”

  Donaire ha insistit en que “les entitats socials són bàsiques per fer contenció d’aquesta situació”. Hi ha assistit el JIS (Joves per la Igualtat i la Solidaritat), Ítaca Els Vents, Creu Roja de L’Hospitalet, l’Esplai La Florida, la Federació d’Associacions de Veïns, l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet i la UGT de la ciutat

  Laia Pajuelo, presidenta del JIS (Joves per la Igualtat i la Solidaritat) ha explicat que “ens trobem que cada dia venen mes joves a demanar-nos feina, un sou econòmic però també emocional ja que també estan molt baixos d’autoestima. És un procés molt dur”

  A la reunió, també ha assistit el primer secretari de les JSC, Javier López, que s’ha mostrat “preocupat perquè a causa de l’atur s’està impedint un futur millor i està traient oportunitats a gran part dels joves del país” López ha parlat d’algunes de les propostes concretes com ara ”tractar l’atur juvenil com un problema des dels Instituts i fer tallers de prevenció de l’atur”

  Roger Caro, tècnic de projecte d‘Itaca Els Vents ha destacat que “aquest tipus de fòrums són molt profitosos perquè ajuden a fer propostes i a conèixer-nos entre les entitats de la ciutat. Així podem crear sinergies, aprofitar recursos i ser més eficients”

  Aquest mes el Grup Municipal Socialista presentarà una moció sobra la situació dels joves que compta amb el recolzament de les entitats que han participat a la reunió.

  El proper mes de juliol el Parlament de Catalunya celebrarà un ple extraordinari per tractar la qüestió de l’atur entre els més joves.

  Enllaços

Documents adjunts19

Moció GMS Situacio Joves

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here