Manifest del Primer de Maig. Dia del Treball

0
502

Arriba un nou Primer de Maig i la Joventut Socialista de Catalunya volem continuar alçant la veu davant la precarització laboral, la falta d’oportunitats i l’atur que patim milers de joves al nostre país.

La JSC considerem que tant el Govern d’Espanya com l’anterior Govern de la Generalitat apliquen unes polítiques conservadores i cruels que no aconsegueixen millorar la situació de les treballadores i els treballadors, més aviat el contrari.

L’economia espanyola ha crescut durant tres anys consecutius en termes absoluts, com ens indica l’augment del PIB. Ara bé, per molta recuperació que ens venguin els governs, els suposats beneficis d’aquest creixement de l’economia no estan arribant a les persones que més ho necessiten.

Ens trobem davant una realitat en la que les condicions laborals no milloren, sinó al contrari, continuen empitjorant. A més, contestant als reiterats i populistes anuncis del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social sobre la baixada de l’atur i l’increment de les afiliacions a la Seguretat Social, les i els joves socialistes no podem fer altre cosa que respondre de manera contundent, que amb aquestes “baixades” quan es produeixen, només fan que aprofundir en la precarització del mercat laboral i de la vida de les persones. Avui a Catalunya i al conjunt d’Espanya els llocs de treball que es creen són de baixa qualitat amb sous insuficients, alta temporalitat i condicions laborals brossa. Així doncs, encara que ens venguin creixement econòmic, l’única realitat és que segueix augmentant la pobresa i les desigualtats socials.

Com a resposta davant aquesta situació, la JSC vol reiterar el seu posicionament favorable a la derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012; defensant la necessitat de crear un nou marc legal pel món del treball que doti de més protecció a les treballadores, retornant el poder de la negociació col·lectiva, la qual és la millor eina que té la classe treballadora i els seus sindicats per negociar d’igual a igual amb la patronal, i impulsant plans d’ocupació que promoguin la contractació indefinida.

Els nostres governants analitzen el mercat laboral des d’una òptica neoliberal i que no respon a la realitat. Fa molts anys que ocupar un lloc de treball no t’assegura uns ingressos que cobreixin les necessitats bàsiques de les persones i les seves

famílies. Avui els nivells de desigualtat social continuen augmentant; dades que com a socialistes no podem permetre, ni tolerar, i que és eix central de la nostra activitat.

Davant d’aquesta realitat, la JSC demanem pujar el salari mínim interprofessional fins que representi un 60% del salari mitjà (1.200€ aproximadament), un salari que garantiria als treballadors i treballadores un desenvolupament vital equiparable a l’europeu. No defallirem en les nostres demandes als responsables polítics per a que treballin per avançar cap a un salari mínim europeu. Volem sous dignes per viure dignament!

Som conscients que queda molt lluny la consecució d’un marc legal del treball que garanteixi el dret al treball digne i de qualitat, però com a organització juvenil d’esquerres, continuarem lluitant per tal de que es reconegui el dret a treballar dignament i amb totes les garanties, buscant com hem fet sempre la completa emancipació de la classe treballadora, abolint les injustícies que avui ens encadenen en busca de una societat d’homes i dones lliures i iguals, que siguin amos del fruit del seu treball.

La Joventut Socialista de Catalunya es compromet a seguir defensant on calgui la veu dels i les joves treballadores, i fer tots els possibles per tal de millorar la nostra situació a la societat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here